זאת עוגה של קרין גורן מהספר "אפיה זה משחק ילדים". לפי המתכון העוגה הייתה מוכנה תוך 50 דקות אבל לי זה לקח הרבה יותר זמן, אז כדאי לקחת את זה בחשבון. (בתמונה למעלה: החתולה שלי אנתון, ובלמטה החתולה שלי לונה)
זאת עוגה עשירה וטעימה. במקור היא אמורה להיות עוגת יום הולדת אבל היא מאד כיפית להכנה ומאד טעימה אז בקלות אפשר להשתמש בה בתור קינוח לארוחת יום שישי או סתם ליום יום (למי ששומר, העוגה פרווה אבל הציפוי חלבי. לדעתי, לא חייבים את הציפוי)חומרים:
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כוס קקאו
1/2 כוס שוקולית (אבקה להכנת שוקו)
2 כוסות סוכר
2 ביצים
כוס שמן
כוס מים פושרים
כוס מים רותחים
לציפוי:
1/2 כוס שמנת מתוקה
חפיסת שוקולד מריר
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל160 מעלות. משמנים תבנית קפיצית (עגולה) בקוטר 24 ס"מ בעזרת קצת שמן קנולה ונייר סופג.
שמים בקערה גדולה קמח, אבקת אפיה,קקאו,שוקולית, סוכר, ביצים ושמן.
מוסיפים מים פושרים ומים רותחים (בשלב הזה חייבים להתחיל לערבב ומהר! אחרת הביצים יהפכו לביצת עין בגלל המים הרותחים). מערבבים במהירות בעזרת מטרפה, את שמתקבלת תערובת חלקה.
מוזגים את התערובת לתבנית המשומנת, ומכניסים לתנור ל50 דקות (לי זה לקח יותר זמן, אבל בשביל להיות בטוחים שהעוגה מוכנה, אפשר לנעוץ במרכז העוגה קיסם; עם הוא יוצא מלא בבלילה או בגושים אז העוגה לא מוכנה, עם הוא יוצא נקי אז העוגה מוכנה).
מכינים את הציפוי:
ממיסים בסיר קטן על להבה נמוכה שוקולד ושמנת מתוקה תוך כדי עירבוב, עד שהשוקולד נמס לגמרי והתערובת חלקה.
מוזגים את הציפוי על מרכז העוגה ומטים את התבנית עד שכל העוגה מצופה.
בתאבון!
יש עוד הפתעה קטנה למטה...
זאת נועה אחותי הקטנה :)
אנחנו הוספנו לעוגה גם קצפת ריבת חלב
חומרים:
חבילת אינסטנט פודינג וניל
חבילת שמנת מתוקה להקצפה
200 מ"ל חלב
2 כפות גדושות ריבת חלב
הוראות הכנה:
מקציפים במיקסר את אבקת הפודינג, את השמנת ואת החלב על מהירות גבוהה, עד שנוצרת קצפת יציבה.
מערבבים לתוך הקצפת את ריבת החלב, והנה! יש לכם קצפת ריבת חלב!





אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה