יום ראשון, 12 באוקטובר 2014

פופקורן קרמל מלוח

 את המתכון הזה מצאתי באחד מעשרות מגזיני "על השולחן" של אמא שלי.

זה מתכון ממש פשוט וכלכך טעים שאי אפשר להפסיק לאכול.

 זה אח שלי :)
 צריך לשים לב שהקרמל לא ישרף . ברגע שהוא בצבע דבש חייבים להוסיף מהר את הסודה לשתיה ואת הפופקורן ומיד לכבות את האש, אחרת יהרס הקרמל.
 חומרים:
שקית פופקורן למיקרוגל
לקרמל המלוח:
40 גרם חמאה (בערך 2 כפות)
170 גרם סוכר (1 כוס פחות 2 כפות)
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח גס

מכינים את הפופקורן:
מכינים את הפופקורן לפי הוראות היצרן בגב האריזה.
מכינים את הקרמל:
ממיסים בסיר גדול חמאה וסוכר על להבה גבוהה עד לקבלת קרמל אחיד בצבע דבש.
מוסיפים אבקת סודה לשתייה ומערבבים במהירות עם כף עץ.
מכבים את האש. מערבבים פנימה במהירות את הפופקורן (בזהירות! זה חם!).
משטחים את התערובת על נייר אפיה ומפזרים עליה מלח.

אפשר לאחסן בכלי אטום עד 10 ימים (בואו רק נגיד שאצלנו זה לא נשאר יותר מכמה שעות)



בהצלחה ובתאבון :)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה