סוף סוף הגיע הסתיו....
כדאי לשים לב שהמנז'טים (גביעי נייר מיוחדים לאפיה) מתאימים לתבנית המאפינס (יש כל מיני סוגים של מנז'טים ותבניות ולא כולם מתאימים אחד לשני).אם אין לכם תבנית אפשר לקנות מנז'טים מיוחדים שלא זקוקים לתבנית.
זה מתכון מאד פשוט וטעים (כמו שצריך להיות מאפין) ומאד קל להכנה,
ככה שהוא מתאים גם לילדים..
חומרים:
2 כוסות קמח (280 גרם)
2 כוסות סוכר (280 גרם)
2 כפות אבקת אפיה (כן, אני יודעת שזה המון אבל זה עובד)
150 גרם חמאה
4 ביצים
כוס חלב
כפית תמצית וניל
חבילת שוקולד (לא חובה)
לציפוי:
2 כפות סוכר
כף קינמון
מכינים את המאפינס:
מחממים תנור מראש ל160 מעלות. ממסים את החמאה במיקרוגל.
מערבבים בקערה גדולה את החומרים היבשים ובקערה אחרת את החומרים הרטובים.
מעבירים את החומרים הרטובים לקערה של החומרים היבשים ומערבבים עד שמתקבלת
בלילה חלקה ואחידה.
מערבבים לחוד את תערובת הציפוי ומניחים בצד.
יוצקים את הבלילה לתוך המנז'טים. שימו לב! יש למלא רק 3/4 מכל מנז'ט כי הבצק תופח!
מי שרוצה יכול לשים על כל מאפינז קוביית שוקולד.
אופים בין 10 ל15 דקות ואז מוציאים (בזהירות!) את התבנית ובוזקים על המאפינז
מתערובת הציפוי. מחזירים לתנור לעוד 10-15 דקות.
ובתאבון :)
למי שהסתבך עם המידות זה יעזור:http://www.carine.co.il/page_506
הנה אחותי :)





אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה